Boedapest

Aantal hotels
587
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
541
Bekijk spots »
Inwoners
2.000.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
3
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Boedapest?

Boedapest

De historische stad bestaat uit twee delen, het hoge Buda en het lagere Pest, gescheiden door de rivier de Donau. In Buda zijn de meeste bezienswaardigheden te zien op de Burchtheuvel, zoals het Koninklijke Paleis. Ook kun je vele badhuizen bezoeken in Boeda. Je loopt over de prachtige Kettingbrug naar Pest. Deze brug heeft de architect zijn leven gekost. Hij sprong van de brug toen iemand hem er op wees dat de leeuwen aan de voorzijde van de brug geen tong hadden.

In Pest kun je een wandeling maken door het prachtige stadspark, waar ook een pretpark en dierentuin is te vinden. Ook kun je op de grote boulevard en in het centrum vele winkeltjes en restaurants vinden voor een onvergetelijk dagje shoppen. Bezoek ook de Sint Stefanos Dom. Hier zie je de rechterhand van koning Stephan, deze was afgehakt door een dief die onder de indruk was van zijn ring.

Boedapest is echt een fantastische culturele stad in Oost-Europa die je gezien moet hebben. Als je een strandvakantie aan het Balatonmeer viert, raden we het je zeker aan om een stedentrip naar Boedapest te maken. Dit is namelijk maar een uurtje rijden. Of ga gewoon een (lang) weekend naar Boedapest, aan goedkope hotels geen gebrek. Tot slot kun je ook een auto in Boedapest huren op het Ferihegy International Airport of op Vac Road klaarzetten.


Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Boedapest of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Hongarije

Lees meer