Venetië

Aantal hotels
822
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
460
Bekijk spots »
Inwoners
300.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
5
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Venetië?

Venetië

Venetië bestaat uit 117 eilanden, 400 bruggen en ca. 160 kanalen. Het paleis Palazzo Ducale, de Rialtobrug en de kerk Basilica op het Piazza San Marco zijn, naast het museum Accademia di Belli Arti, zeer bezienswaardig. Interessant is om eens kennis te nemen van de bijzondere historie van Venetië. Zo hebben de Venetianen hun sporen rond de Adriatische zee nagelaten. Tevens is Venetië in 1886, pas 5 jaar later, aan het Italiaanse koninkrijk toegevoegd.

Het romantische Venetië vraagt echter wel een ruim gevulde portemonnee. Voor een gondel betaal je zo'n 100 euro voor 40 minuten, om over de prijzen van hotels maar te zwijgen. Maar eigenlijk moet je een keer in Venetië geweest zijn voordat de stad verzonken is. Wil je een klein beetje sfeer proeven van Venetië in Nederland dan kan je Giethoorn bezoeken.

Uitgaan in Venetië doe je bij de enige club daar, Casanova Music Cafe, deze is gelegen in de buurt van het centrale station Santa Lucia in de Cannaregio wijk. Verder kun je verschillende leuke barretjes en wijn barren bezoeken. Shoppen doe je in het stadscentrum en in Coin, dit is het grootste winkelcentrum van Venetië.


Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Venetië of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Italië

Lees meer