Tsjechië

Aantal inwoners
10.200.000
Bekijk de kaart »
Aantal steden
10
Bekijk alle steden »
Aantal regio's
4
Bekijk alle regio's »
Paspoort verplicht?
Ja
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Tsjechië?

Tsjechië

Een ding is zeker wanneer je Tsjechie bezoekt dan leer je zeker de Tsjechische gastvrijheid kennen. Naast de prachtige natuur kun je in Tsjechië ook genieten van oude UNESCO steden als Český Krumlov en niet te vergeten kuuroorden rond Karlovy Vary. Wat dan zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan de culturele stad Praag met zijn beruchte Karelsbrug (Charles Bridge).

Tsjechië biedt echter meer dan de historische hoofdstad, vriendelijke mensen en kristalwerk. Zoals de betaalbare, sportieve gebieden als het IJzergebergte en het Reuzengebergte (van december tot april geschikt voor een wintersportvakantie). In dit laatstgenoemde gebergte kan je naast skiën leren in de winter ook mountainbiken, bergbeklimmen of wandelen over gemarkeerde wandelpaden in de zomer. Eveneens kan je in dit land surfen en zeilen op de vele rivieren, maar dit is minder gebruikelijk.

Populaire verblijfplaatsen in Tsjechië zijn de vakantiehuisjes in de Bohemen en het Reuzengebergte. Ook steeds meer campings maken het land geschikt voor reizigers met de auto en caravan. Heb je ook tips voor Tsjechië reizen? Stuur nu je tips en beoordelingen in en deel je ervaringen met ander reizigers.
Bekijk meer van Europa

Lees meer